Udfordring 07

EN KAMPAGNE FOR FÆLLESSKABSÅND

I 2007 er der folketingsvalg. Sammen med performer og aktivist Ellen Nyman og TV-Glad, en TV-station drevet af handicappede, fører vi en valgkamp for tre handicappede medarbejdere på TV-Glad – Nikolaj, Vibeke og Amir. Deres kampagne handler om at tale på vegne af alle de minoriteter, som ellers bliver overhørt i de store partiers valgkamp.

Koncept & kampagne Jeppe Kristensen, Ellen Nymann, Tue Biering, Lars Werner Thomsen, Jesper Michelsen, Mikkel Holmbäck, Henrik Marentius, Amir Becirovic, Nicolai K. Mittet, Vibeke Baden Laursen.

Backstage
I 2007 ville vi lave en forestilling i forbindelse med folketingsvalget. Som den officielle valgkamp skred frem, blev vi mere og mere utilpasse ved den måde, alle politiske partier udelukkende henvendte sig til majoritetsgrupper, som blev lovet bedre økonomiske forhold og mere velfærd. Sammen med performer og aktivist Ellen Nyman og TV-GLad, en TV-station. drevet af handicappede, førte vi derfor en valgkamp for tre handicappede medarbejdere på TV-GLaD – Nikolaj, Vibeke og Amir. Deres kampagne handlede om at tale på vegne af alle minoriteters, som ellers blev overhørt i de store partiers valgkamp.

Takket være en stor indsats af en gruppe frivillige lykkedes det Nikolaj, Vibeke og Amir at samleunderskrifter nok til faktisk at optræde på den officielle stemmeseddel.

Happeningen tog en uventet drejning, da de tre kandidater blev bortcensureret fra Deadline på DR.


På billederne ses:
Nikolaj, Vibeke, Amir, Tue samt resten af kampagneholdet
+
Kampagne-flyer
+
Vibeke medvirker i en debat med andre kandidater
+
Kampagne foran Rundetårn i København
+
Valgdagen; Amir og Vibeke afgiver deres stemme
+
Valgfesten