Homeparty

KOMMER SNART TIL EN LEJLIGHED NÆR DIG

Hvor kommer stemmerne i dit hoved fra? De, der siger, at nu skal du gøre sådan, nu skal du sige sådan, og nu er det bedst at tie stille? Hvad hvis det var nogle andres stemmer? Hvem ville du så være?

Forestillingen Homeparty er, hvad den siger, den er: Et klassisk homeparty med en vært, en gruppe inviterede gæster og et fælles formål, som alle tror, de kender, og som alle prøver at påvirke i deres egen retning.

Når værten har sat aftenen i gang, bliver deltagerne gennem høretelefonen instrueret i, hvad de skal gøre, hvad de skal sige, og hvordan de har det. Snart begynder homepartyet at køre af sporet: Hvad skal I ude i køkkenet? Hvorfor bliver der flyttet rundt på tingene? Hvad skete der med ham, der gik på toilettet, og er der mere boblevand, for det har vi brug for! Vi skal danse!

Homeparty er en audiowalk i dit eget hjem for 4-9 deltagere, der alle spiller sig selv. Ikke grænseoverskridende, snarere eftertænksomt. Og hvis der nogensinde har været nogen form for automatpilot i dit liv, bliver den overtaget, så længe forestillingen varer.

Varighed: 60 min.
Sprog: Dansk – og efterfølgende i en engelsk version

Info om billetter og adgang vil løbende blive opdateret på hjemmesiden.

Koncept: fix+foxy
Produceret af BaggårdTeatret

Instruktør/tekstforfatter: Tue Biering
Med-instruktører/tekstforfattere: Linn Haldrup Lorenzen & Tone Haldrup Lorenzen
Dramaturg/tekstforfatter, fix+foxy: Cille Melgaard
Lyddesigner: Asger Kudahl
Co-lyddesigner: Magnus Hansen
Softwareudvikler: Norbirk, v. Jeppe Norbirk
Stemme: Ari Alexander
Producent, fix+foxy
Producent, BaggårdTeatret: Sophie Villsen
Produktionsleder: Thomas Dam Jensen
Tekniker, BaggårdTeatret: Kasper Lindgren
Grafisk design & hjemmeside: Lea Helene Adelsten Olsen
Salgs- & Kommunikationchef, BaggårdTeatret: Jon Albjerg Ravnholt
Kommunikations- og SoMe-ansvarlig, FIX&FOXY: Anne Bennike
Pressefotos: Bobby Mandrup
Projektkoordinator, BaggårdTeatret: Helle Olsen Reher
Forretningsfører, BaggårdTeatret: Anne Thomsen
Teaterdirektør og kreativ producent, BaggårdTeatret: Jakob Bjerregaard Engmann

Efter ide af Jeppe Kristensen og Tue Biering

Backstage

 

Homeparty bliver, som du nok kan læse, en forestilling udover det sædvanlige. Derfor har det været udfordrende at definere, hvad vi egentlig skulle kalde projektet.
Faktisk er det næsten ikke engang en forestilling – det er mere et socialt teaterspil. Vi har også kaldt det for et lydspil, og det har haft mange undertitler; “En forestilling om at finde hjem til dig selv”, “War of the voices”, “You, me and us” for bare at nævnte nogle få. Vi blev hurtigt enige om, at det i hvert fald IKKE skulle hedder “Guidet mobning”, hvilket ellers også lige var oppe at vende i et minuts tid. Bare rolig.
Idéen til projektet fik Tue for mange år siden, og i foråret 2022 kastede vi os ud i arbejdet sammen med BaggårdTeatret.
Vi startede fra bunden og fandt ud af, at der er en grund til, at fx bræt- og computerspil tager så lang tid at udvikle: Det er et enormt stort projekt. Vi vil skabe en lydperformance, der kan fungere i huse/lejligheder/hjem i alle størrelser og for mennesker i stort set alle aldre. Timingen skal passe, lige meget om det tager dig 4 sekunder eller 1 minut at gå fra stuen og ind på soveværelset. Kan vi hviske i nogens ører, at de skal stille sig op på en stol? Hvad hvis de er gangbesværede eller kun har klapstole?
I forsøget på at kunne favne så bredt et publikum som muligt, og samtidig bevare projektets integritet og kvalitet, har vi måtte udskyde projektet lidt endnu. For hver måned, vi arbejder med det, bliver det bedre, mere spændende, sjovere og skarpere. Vi glæder os til at du kan høre det – og spille forestillingen selv.

I mellemtiden kan du få et kig ind bag processen:

Billeder fra prøveforløbet på vores kontor. Her kan du se Tue Biering, Cille Melgaard, Katinka Hurvig Møller og Mathias Sørensen der skriver, klipper, indspiller, brainstormer, afprøver forløb mm.
+
Billeder fra forskellige tests med prøvepublikum. Vi er henholdsvis i en lejlighed på Nørrebro og på vores kontor.