Dollars (FO)

Tre skuespillerinder og et filmhold er på mission på Færøerne: På 14 dage skal de forvandle Færøerne og 21 færingers liv til en soapopera. De skal skabe syv episoder af tv-serien Dollars – syv forskellige steder i landet.

I 1981 ramte Dollars verdens – og Færøernes – tv-skærme. Skulderpuder, crepejern, pastelfarver og blodrøde negle blev high fashion. Catfights og intriger var ugens højdepunkt. Omend der er langt fra Klaksvig til Colorado, satte DOLLARS (FO) sig for at genskabe Dollars på Færøerne. Det blev en jagt på de store passioner og dramaer i det lille øsamfund.

Dollars (FO) er en forestilling om drama og passion i hverdagen, om at føle sig som en stjerne og om at se sit liv gennem soapens vaseline-linse. De syv episoder, Dollars (FO) mundede ud i, er resultatet af en storslået indsats af det færøske civilsamfund. For en stund ophævedes alle skel imellem religiøse, politiske og sociale grupperinger til fordel for fiktive kampe på tværs af… religiøse, politiske og sociale skel!

Kunne vi finde star quality i selv den mindste bygd? Kunne det lade sig gøre at caste, style, filme, klippe og inden dagen var omme byde velkommen til premiere på et afsnit af en soap? Kunne det overhovedet gå galt, hvis vi alle sammen rummer en god historie?

Med Dollars som humoristisk og genkendelige indfaldsvinkel deltog det færøske samfund i 14 dage i en åbenhjertig og skånselsløs beskrivelse af det moderne Færøernes splittelser, fortrængninger, intriger – og sammenhold.

DOLLARS (FO) er støttet af Kulturkontakt Nord, Dansk-Færøsk Kulturfond, Tórshavnar Kommuna og Nordens Hus.

DOLLARS (FO) blev skabt i 2009 på Færøerne.

Medvirkende Beinta K. Clothier, Gry Guldager-Jensen, Marita Dalsgaard og 21 helt fantastiske færinger
Instruktion og koncept Tue Biering og Jeppe Kristensen
Scenografi og kostumer Siri Vilbøl
Klipper Dorrit Andersen
Producent Eir í Ólavsstovu i samarbejde med Klippfisk og TVAZZ

Tak til Drós í Ólavsstovu, Atlantic Airways, Sjónband, P/F Wenzel, Føroya Tele, Sune Bjørnvig, Føroya Fiskavirkning, Thomas Dam Ítrott, Sjónleikarhúsid, Hotel Føroyar

Backstage


På billederne ses:
Gallapremieren på episode 1-7. Holdet mødtes hver aften og så de dugfriskt producerede afsnit sammen

+
Bagom scenerne: Holdet på optagelser. Scenerne blev optaget i den færøske natur og indendørs i lokale hjem. På billederne ses bla. Tue Biering som fotograf og Jeppe Kristensen som boomer. Det var en produktion med enormt meget indhold og ikke så meget søvn, bygget på et kæmpe fællesskab på tværs af Nordsøen
+
Præ-produktion: Inspirationsmateriale