Dollars (FO)

Tre skuespillerinder og et filmhold er på mission på Færøerne: På 14 dage skal de forvandle Færøerne og 21 færingers liv til en soap opera. De skal skabe syv episoder af Dollars – syv forskellige steder i landet.

I 1981 ramte Dollars verdens – og Færøernes – tv-skærme. Skulderpuder, crepejern, pastelfarver og blodrøde negle blev high fashion.  Catfights og intriger ugens højdepunkt. Omend der er langt fra Klaksvig til Colorado satte Dollars (FO) sig for at genskabe Dollars på Færøerne. Det blev en jagt på de store passioner og dramaer i det lille øsamfund.

Dollars (FO) er en forestilling om drama og passion i hverdagen, om at føle sig som en stjerne og om at se sit liv gennem soapens vaseline-linse. De syv episoder, Dollars (FO) mundede ud i, er resultatet af en storslået indsats af det Færøske civilsamfund. For en stund ophævedes alle skel imellem religiøse, politiske og sociale grupperinger til fordel for fiktive kampe på tværs af … religiøse, politiske og sociale skel!

Kunne vi finde star quality i selv den mindste bygd? Kunne det lade sig gøre at caste, style, filme, klippe og inden dagen var omme byde velkommen til premiere på et afsnit af en soap? Kunne det overhovedet gå galt hvis vi alle sammen rummer en god historie?

Med Dollars som humoristisk og genkendelige indfaldsvinkel deltog det færøske samfund i 14 dage i en åbenhjertig og skånselsløs beskrivelse af det moderne Færøernes splittelser, fortrængninger, intriger – og sammenhold.

Dollars (FO) er støttet af
Kulturkontakt Nord
Dansk-Færøsk Kulturfond
Tórshavnar Kommuna
Nordens Hus

Tak til
Drós í Ólavsstovu
Atlantic Airways
Sjónband
P/F Wenzel
Føroya Tele
Sune Bjørnvig
Føroya Fiskavirkning
Thomas Dam Ítrott
Sjónleikarhúsid
Hotel Føroyar

Medvirkende
Beinta K. Clothier
Gry Guldager-Jensen
Marita Dalsgaard
og
21 helt fantastiske færinger

Instruktion og koncept
Tue Biering
Jeppe Kristensen

Scenografi og kostumer
Siri Vilbøl

Klipper
Dorrit Andersen

Producer
Eir í Ólavsstovu
I samarbejde med
Klippfisk
TVAZZ

Backstage


På billederne ses:
Gallapremieren på episode 1-7. Holdet mødtes hver aften og så de dugfriskt producerede afsnit sammen

+
Behind the scenes: Holdet på optagelser. Scenerne blev optaget i den Færøske natur og indendørs i lokale hjem. På billederne ses bla. Tue Biering som fotograf og Jeppe Kristensen som boomer. Det var en produktion med enormt meget indhold og ikke så meget søvn, bygget på et kæmpe fællesskab på tværs af Nordsøen
+
Præ-produktion: Inspirationsmateriale