Apocalypse NYC

En dokumentarisk film om jagten på en dansker i New York

Den danske kunstner Christian Tafdrup tager ud på en rejse. Han vil finde musikeren Sune Wagner i New York. Wagner har valgt af kaste sig ud i det ukendte og udleve den amerikanske drøm i den store amerikanske jungle. Tafdrup er udsendt fra Kulturministeriet, og hans mission er at bringe Wagner tilbage til den danske civilisation. Rejsen gennem Harlem, Fifth Avenue og China Town er et møde med den amerikanske kultur og en søgen efter at forstå, hvordan denne by kunne drage danskeren Wagner. På samme tid er det en genforening med fortidens spøgelser og en rejse ind i den europæiske sjæl, som stadig lever og ånder i New York. I sin søgen efter Wagner, møder Tafdrup andre kunstnere, amerikaneren på gaden og danskeren, som har bosat sig i New York. Gennem de møder, diskuterer filmen den kulturelle arv, tilhørsforhold, myterne og fordomme, som vi har om hinanden.

APOCALYPSE NYC er sponsoret af Statens Kunstfond, DIVA-program.

Filmen er lavet i 2008.

Medvirkende (i den rækkefølge de optræder) Christian Tafdrup, James Arden, Christoffer Poll, Mikkel Kastberg, Eiko Hojo, Jacob Cedergren, Silja Eriksen Jensen, Vincent Shelley, James Washingston & Sune Wagner
Ide & koncept Tue Biering & Jeppe Kristensen
Instruktion Tue Biering
Manuskript Kasper Hoff
Producer Stine Chrone Nielsen
Filmfotograf Lukas Pruchnik
Klipper Kenneth Olsen
Post-lyd Kenneth Olsen
Set designer Nikolaj Spangå
AC/Boom James Washington & Steven Mondesir
Dubstemmer Morten Christensen & Adam Brix

Tak til Enok Holsegård, Tine Louise Hunderup, Julie Thalund, Jonas Bjerre & Mie Olise

Backstage

 

På billederne ses:

Indhold fra vores fysiske arkiv:
Notater + prøveplaner + korrespondancer + inspirationsmateriale + kort over New York City + uddrag fra manuskript + research mm.
+

+
Billeder fra New York City: Holdet på optagelser, stemningsbilleder fra byen mm.