Staten

STATEN – en megaloman iscenesættelse af en by

Trods forsøg på at blande befolkningen i store byer, bor vi i stadig højere grad i områder og på måder med folk, der ligner os selv. Polariseringen i samfundet afspejles i vores måde at indrette hjem. Men hvem er vi, som bor i byen egentlig og er det muligt for os at komme ud af boblen og mødes på tværs af vores forskellige værdier, baggrunde og forestillinger om hinanden?

STATEN er fix+foxy’s hidtil største, mest ambitiøse og megalomane projekt. Det vil med hundredvis af stemmer, fremkalde billedet af et komplekst og fragmenteret samfund. Et samfund, hvor højreradikale, venstreorienterede, veganerne, migranterne, minoriteterne, de der har mistet troen og helst vil være helt sig selv i – lever side om side. Alle lever vi i velfærdsstaten, som har til opgave at sikre vores grundlæggende sociale rettigheder. Alle har vi afgivet noget af vores frihed til staten, til gengæld at modtage den tryghed, fællesskabet giver os. Men er vi trygge og er vi egentlig fælles om noget længere?

STATEN er en kæmpe seriel performativ installation af små og store teatrale oplevelser fordelt over hele København, og som gennem et halvt år undersøger statens og dens borgeres tilstand.

STATEN er produceret i samarbejde med Toaster/Husets Teater og er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Lemvigh-Müller Fonden, Hoffmann og Husmans Fond, Knud Højgaards Fond, L. Zeuthens Mindelegat, og Grosserer Andreas Collstrop og Søn Rudolf Collstrups Mindefond.

Konceptuerende instruktør Tue Biering
Dramaturg Miriam Frandsen
Co-instruktør/scenograf Helle Kirstine Egsgaard, Marie Boye
Producent Emilie Topp Meyer, Amanda Tilia Hamelle

Co-producent Toaster / Husets Teater