Imperiets tropper

En sci-fi-gyser om vores frygt for invasive fortællinger

Sammen med tre kinesiske skuespillere kaster fix+foxy sig ud i at afdække tidens imperier og deres tropper.

Verden er bygget på imperier. Imperier opstår, vokser, bryder sammen og bliver overtaget af andre imperier. Imperierne er mange, og deres tropper er overalt. Men du kan ikke altid se dem. De kryber ind, helt tæt på, uden at du bemærker det. Måske er de her allerede…

I en lejlighed, som er så IKEA, at den lige så godt kunne ligge i Stockholm som i Shanghai, sidder tre kinesiske skuespillere. De får ofte fortalt, at de er en del af et imperium, som er i gang med at overtage hele kloden. Men hvem er egentlig den invasive art? Er vi allerede styret af indtrængende økonomiske imperier, som gennem burgere, kaffe, møbler eller teknologi langsomt har overtaget vores liv og tanker? Imperier, som for længst har fundet ud af, at alt handler om at dominere. For kun den stærkeste overlever.

IMPERIETS TROPPER er inspireret af den amerikanske sci-fi-film Invasion of the Body Snatchers. Oprindeligt var det en amerikansk propagandafilm, der med Hollywoods populære og effektfulde gysergreb skulle advare mod kommunismens nedbrydning af vestlige værdier.

Trilogi om imperier
IMPERIETS TROPPER er anden del af fix+foxys trilogi om imperier. Første del, den dramatiske western DARK NOON, havde premiere i 2019. Forestillingen blev spillet af syv sydafrikanske skuespillere, der ud fra deres perspektiv fortalte europæernes migrationshistorie, hvor tusindvis af sultne og fattige folk flygtede til Amerika for at kolonisere ”The Promised Land”. DARK NOON modtog en Reumert i 2019, mens Johan Johan Kølkjær blev nomineret til en Reumert for sin banebrydende scenografi. Johan Kølkjær står også for scenografien til IMPERIETS TROPPER. Denne gang i et sci-fi-miljø.

IMPERIETS TROPPER er produceret i samarbejde med Blaagaard Teater og er støttet af Bikubenfonden, Statens Kunstfond, Nordisk Kulturfond, S.C. Van Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaards Fond og Beckettfonden.

Forestillingen spillede 01.06.2023 – 21.06.2023 på Blaagaard Teater i København.

ANMELDELSER

★★★★★
“Imperiets tropper leger med fantasien og fordæktheden og underholder elegant på en stilfærdig og lidt uhyggelig måde.”, Frederiksborg Amts Avis

“Imperiets Tropper sejrer”, “På en gang underholdende og tankevækkende” POV

★★★★
“Når smilet lurer på læben, bliver vi konstant rykket et andet sted hen. Fix & Foxy og Blaagaard Teater kalder på både refleksion og forskræmte skrig med den foruroligende Imperiets tropper, der udgør anden del i kompagniets imperie-trilogi”, “..rumsterer som en lille sten i skoen”.
Iscene

★★★★
Cph Culture

★★★
“…nu er de globale markedskræfter ved at overtage os alle med hud og hår. Det bliver effektfuldt demonstreret, når lejligheden går i rødt chok med kvælende slim, bodybags og blodige rester.”
Politiken

“Imperiets tropper er blevet en morsom forestilling. Meget morsom, faktisk. Tue Bierings tre håndplukkede kinesiske skuespillere oser af charme”
Information

“Frøet begynder at spire og vil ikke lade os i fred.
Michael Svennevig

Medvirkende Zenghao Yang, Yik-Sau Chung, Robin Khor Yong Kuan
Instruktion Tue Biering
Scenografi Johan Kølkjær
Lyddesign Daniel Fogh
Lysdesign Balder Nørskov
Dramaturg Cille Melgaard
Instruktørassistent Katinka Hurvig Møller
Kostumer Clara Bisgaard
Rekvisitør Mille Carla Lorentzen Kristensen
Praktikanter Léa Falconnet, Aurélie Alessandroni
Scenografiassistent Mai Katsume
Forestillingsleder Svante Huniche Corell
Kommunikationsansvarlig Anne Bennike
Marketing Art Attack
Konsulent Fabrizio Massini
Research  Nannan Chen
Produktionsleder Anne Balsma
Producent Annette Max Hansen
Foto Catrine Zorn
Forestillingsbilleder Søren Meisner

Backstage

På billederne ses:

Holdet bag: Modelaflevering på vores kontor på Vesterbro

+
Personalemøde på Blaagaard Teater, hvor forestillingen havde urpremiere. Den dag mødet fandt sted, var samtidig første arbejdsdag for vores nye administrative leder, Jakob Holm.
+

+
Fotos fra prøveforløbet
+