Avatar Me

Billetter

En LIVE 1:1 DIGITAL PERFORMANCE kun for dig

Du står pludselig på et farverigt frugtmarked i Johannesburg. Måske rumler du af sted i en tuktuk på vej ud af en af Mumbais travle gader. Eller du laver mad i en lille landsby i Moldova.

Du sidder i din sofa – men alligevel befinder du dig i et fremmed menneskes virkelighed. En, du ikke kender, taler til dig, og i et øjeblik ved du ikke, hvem du er. Du taler, men har en anden stemme. Du er ikke dig selv længere, du er en anden, i et andet liv, et helt andet sted i verden. Du har fået en avatar.

I AVATAR ME køber du en personlig 1:1 live-performance, hvor du i 45 minutter skal ud og leve et andet menneskes liv, et andet sted i verden. Hvor dine valg bestemmer, hvad din avatar skal.

Når du køber billet til AVATAR ME får du et link, som på det aftalte tidspunkt giver dig adgang til at opleve forestillingen på din telefon eller computer. Det internationale cast er fra Sydafrika, Brasilien, Moldova, Indien og Malaysia, men du ved på forhånd ikke, hvor i verden du havner. Det eneste, du ved, er, at du lige om lidt skal på en rejse ind i et andet menneskes dagligdag.

Du styrer din avatar gennem din mikrofon og skal ikke have dit kamera tændt. Du er interagerende publikum i en andens persons liv, men stadig anonym. Som sad du i en teatersal.

På avatar-me.world kan du læse mere om, hvordan og hvad du vil opleve i AVATAR ME.

AVATAR ME er produceret af fix+foxy i partnerskab med Wildtopia og co-produceret af Teater Nordkraft. Forestillingen er støttet af Globus – Nordisk kulturfond.

Udvalgt til #DANISH DIGITAL på EdFringe 2021 af Det Danske Scenekunstudvalg.

Tidligere turnéer:
Mad House Helsinki, Helsinki, Finland, 25.01.2024 – 28.01.2024
CPH Stage, København, Danmark, 08.06.2022 – 10.06.2022
Festspillene i Bergen, Bergen, Norge, 27.05.2022 – 31.05.2022
Edinburgh Fringe Festival, Edinburgh, Skotland, 12.08.2021-13.08.2021 & 25.08.2021 – 26.08.2021
Re:locations Festival, 28.04.2021 – 08.05.2021

Anmeldelser

“Er dette egentlig teater? Ja, det er det. Og det er gribende og vellykket teater, der udfordrer den svære balance mellem dagbogsligegyldighed og sensationslyst.”
Information

★★★★
“An eye-opening, intimate and empathic experience”
The Stage UK

“Avatar Me is genuinely immersive, even more so because it allows room for the audience’s imagination.”
Lyn Gardner, Stagedoor

★★★★★
“I AVATAR ME kan man smage maden fra de sydende pander, ae en hundehvalp, mens du kigger den dybt i øjnene, og med bankende puls skabe 45 minutters eskapisme du ikke glemmer foreløbigt.
Sceneblog.dk

★★★★★
“Teater? Kan det kaldes teater? Jeg har i hvert fald aldrig oplevet noget lignende”
Kulturen.nu

Medvirkende Marcela Nistor, Robin Khor Yong Kuan, Bertwin Ravi D’souza, Verona Yuki Costa, Lillian Tshabalala and Shampa Gopikrishina
Instruktør Tue Biering
Producent Annette Max Hansen
Co-producer Karen Toftegaard
Dramaturg og medinstruktør Linn Haldrup Lorenzen
Koordinator og medinstruktør Camilla Gürtler

Tak til førsteårseleverne fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus 2021

Backstage

AVATAR ME blev skabt i 2021 under coronapandemien, som naturligvis også havde store konsekvenser for vores arbejde hos fix+foxy.

I tiden før havde vi talt meget om at begynde at bruge de digitale muligheder, der var til at være i kontakt med andre mennesker rundt omkring i verden. Vi var blevet trætte af at rejse, og syntes heller ikke, det passede til vores klimaaftryk. Var der en måde, hvorpå vi kunne arbejde internationalt uden at skulle flytte rundt i verden?

På det tidspunkt var der ikke så mange platforme. Skype, Google og Microsoft havde udviklet nogle muligheder, men de virkede ikke så nyttige, og vi sad lidt og ventede på, at der skulle ske noget for at gøre teknologien lettere tilgængelig.

Så kom pandemien, og vi skulle alle tilpasse os og blive digitale superbrugere.

AVATAR ME er i al sin enkelthed en 1:1 digital forestilling, hvor du for et øjeblik bliver en anden person i verden. Du får et link, og så sidder du foran din computer og styrer et andet menneske, som er live i dette øjeblik et andet sted i verden.

Du er en kvinde i Johannesburg, Sydafrika, og kan ikke gå uden for din dør, men du er nødt til at shoppe. Eller du bliver født som mand i Brasilien, men tager kvindelige hormoner og bliver jaget gennem gaderne af folk, der råber nedsættende og truende sprog.

Flere publikummer sagde, at de oplevede noget mere intimt og nærværende, end de nogensinde før havde oplevet i teatret.

På samme måde følte vi, at vi havde en tæt forbindelse med alle i castet efter ugers øvelser, uden at vide, om vi nogensinde vil møde dem i det virkelige liv.

På billederne kan du se:

Billede 1 – 8:
To af de medvirkende under prøverne; Bertwin Ravi D’souza og Robin Khor Yong Kuan

+

Billede 9:
Uddrag fra de medvirkendes manuskript

+

Billede 10:
Skærmbillede fra et zoom-møde med holdet bag og de medvirkende