Parsifal


April 2011 - Københavns Hovedbanegård, spor 11 & 12

Komm, komm, holder Knabe
Kom kom og rejs med ind i operaen PARSIFAL
Kom og rejs med ud i det ukendte farlige fremmede
Forbi din kulturs yderste forpost
Kom og vær med i operakorstoget
Du skal ikke være bange du har Wagner og den gode smag på din side.
Ridder af den gode smag!

Hermed Wagners sidste store værk, et testamente over den vestlige guldalder, en desperat fornægtelse af kulturens forfald og en superheltetegneserie med musik, opført hvor det gode borgerskab, kultureliten, avantgardekunstnerne, magthaverne og dem på flæsket aldrig kommer: et sort hul på Danmarkskortet, et parallelsamfund, et sår i siden på din verden.

PARSIFAL er en rejseopera. En performance, der bringer operapublikummet ud til den københavnske forstadsbebyggelse Brøndby Strand Parkerne. I denne ikonografiske betonbydel iscenesatte PARSIFAL et møde mellem to forskellige enklaver: det afsondrede, forhånede sociale boligbyggeri og det ophøjede, elitære operafolk.

Med forestillingen blev der gjort et beskedent forsøg på at kitte vores splittede samfund sammen igen, og vi forsøger at se vores betændte kulturelle baggrund i øjnene.

Medvirkende Daniel Norback, Per Jellum, Carl Christian Rasmussen, Laila Rong Hanna, Joachim Knop, beboere i Brøndby Strand
Instruktion Tue Biering og Jeppe Kristensen
Scenografi Sille Dons Heltoft
Komposition Maja Romm
Korleder Rose Munk
Lydteknik Jonas Jørgensen
Lys Malte Haugaard
Kostumier Camilla Lind
Skrædder Mai Steenberg
Producent Sara Nissen
Produktionsleder/scenemester Anders Sylvest
Forestillingsleder Pernille Kabell
Bygger Johan Brandt Richardt
Instruktørassistent Ane Bank Olesen
Rekvisitør Anna-Sophia Noerbel
Grafiker Søren Meisner
Kor Koret fra Brøndby Strand, Sange fra Broens Nørrebrokor, Verdens Sirener, Urbankoret, Verdenskoret i Holbæk, Unoderne, After 7
Administration Erling Larsen/Sceneprojekt.dk

Forestillingen er støttet af Statens Kunstråds Musikdramatiske Udvalg, Wilhelm Hansen Fonden og Brøndby Kommune.

Tak til DSB S-tog, Sange fra Broen, Dansk Kapelmesterforening, alle medarbejdere, frivillige og beboere fra Brøndby Strand, som har medvirket og støttet projektet – med en særlig tak til Erich Clausen, Esther Genker, Bitten Drews, Laura Eiler Wogensen, Gül Aydin, Zahid Mansoor og Hugo Thuge.

Videodokumentationer af vores projekter er tilgængelige for  research, presse og samarbejdspartnere. Kontakt: mail@fixogfxoy.com.