PRETTY WOMAN A/S


November 2008 - Halmtorvet

En forestilling der handler om og gør brug af de stærke psykologiske kræfter omkring, at købe et andet menneske eller sælge sig selv for penge.

Forestillingen var en iscenesættelse af Hollywoods blockbuster ‘Pretty Woman’, hvor vi hver aften køber en gadeprostitueret til at spille Julia Roberts rolle som Vivian Ward, mens den professionelle skuespiller Anders Mossling spillede Richard Geres rolle som Edward. På den måde genopstod filmens penge- og magtforhold mellem Vivian og Edward. Forestillingen fandt sted i 3 mandskabsvogne på Halmtorvet.

9 kvinder fra det lokale prostitutionsmiljø deltog i stykket. I løbet af forestillingen fik de sceneangivelser og replikker gennem en in-ear højttaler.
Resultatet var et meget skrøbeligt samvær mellem publikum, skuespillere og prostituerede i mandskabsvognene. Som det skete i filmen, glemte man meget hurtigt at Vivian var en prostitueret, og istedet håbede man på at romancen skulle lykkes.

Vi ynder at se teater som en form for venskab. I dette tilfælde en mærkelig, men intens relation der opstod mellem skuespillere, publikum og de prostituerede. Uden for mandskabsvognene skabte forestillingen en del debat om temaet prostitution, mens publikum inde i mandskabsvognene fik muligheden for at møde de mennesker, der blev debateret uden at de nogensinde kom til at sige andet end den ordrette dialog fra ‘Pretty Woman’.

Medvirkende Anders Mossling, Egill Palsson, Nanna Böttcher, 9 prostituerede
Instruktion og manuskript Tue Biering og Jeppe Kristensen
Scenografi Christian Friedländer
Videodesign Jonas Jongejan
Lysdesign Antonio Rodrigues Andersen
Lyddesign Aske Høeg
Produktion Anders Sylvest
Forestillingsleder og rekvisitter Siri Vilbøl
Assistent Sanna Albjørk
Foto Per Morten AbrahamsenStøttet af Kunstrådets Scenekunstudvalg.
Videodokumentioner af vores projekter er tilgængelige for research, presse og samarbejdspartnere. Kontakt: mail@fixfoxy.com