Premiere 27. januar 2022

Imperiets Tropper

En sci-fi gyser om vores frygt for invasive fortællinger


27. januar – 12. februar 2022 - Betty Nansen Teatret

Fortroppen var en grillbar. Det er længe siden, og der er kommet mange flere til. Vi vidste ikke, at de langsomt var ved at overtage vores liv, vores tanker, vores kultur. De er overalt og helt tæt på. Vi er begyndt at drømme om dem, men få af os har rigtig mødt, eller set dem…

Vi har fundet ondskaben i verden, og den hedder Kina. Nu er det dem og os. Dem eller os. Spørgsmålet er: Hvad er det, de vil? Hvor meget vil de erobre? Har de overtaget vores rolle og er det nu os, der står overfor den totale underkastelse?

Med Imperiets Tropper inviterer Fix&Foxy fjendens fortropper med ind på scenen, helt ind i vores teater. Men er det teater, eller blot endnu et kinesisk forsøg på at komme ind i vores hoveder?

Imperiets tropper er en gyser om vores frygt for invasive fortællinger, frit inspireret af kult-splatteren Invasion of The Body Snatchers (Stjålne kroppe).

Der vil være masser af Kung Fu, kinesisk skyggespil, kæmpe dukker, dragedansere, og alle dem fra den første bølge, der har boet her længe… og så stemmerne, der hvisker og skriger i dit sind.

Kreditering

Medvirkende Et ensemble af skuespillere fra Kina, herboende kinesere, og en del af dem, vi bare synes, ligner nogen af dem.
Instruktør Tue Biering
Scenograf  Johan Kølkjær
Research og casting Nannan Chen
Producent Karoline Holm Michelsen

Forestillingen produceres i samarbejde med Betty Nansen Teatret og  støttet af Statens Kunstfond, Nordisk Kulturfond, S.C. Van Fonden, Wilhelm Hansen Fonden og Beckett Fonden.