Apocalypse NYC

Jagten på en dansker i New York


2008 -

En dansk kunstner Taftdrup tager ud på en rejse. for at finde musikeren Sune Wagner i den amerikanske jungle, New York. Wagner har valgt af kaste sig ud i det ukendte og udleve den amerikanske drøm. Taftdrup er udsendt fra Kulturministeriet for at bringe Wagner tilbage til den danske civilisation. Rejsen gennem Harlem, Fifth Avenue og China Town er et møde med den amerikanske kultur og en søgen efter at forstå hvordan denne by kunne drage danskeren Wagner. På samme tid er det en rejse ind i den Europæiske sjæl som stadig lever og ånder i New York og en genforening med fortidens spøgelser. I søgen efter Wagner, møder Taftdrup andre kunstnere. Amerikaneren på gaden og danskeren, som har bosat sig i New York. Gennem de møder, diskuterer filmen den kulturelle arv, tilhørsforhold, myterne og fordomme, som vi har om hinanden.

Medvirkende i den rækkefølge de optræder: Christian Taftdrup, James Arden, Christoffer Poll, Mikkel Kastberg, Eiko Hojo, Jacob Cedergren, Silja Eriksen Jensen, Vincent Shelley, James Washingston & Sune Wagner.
Ide & koncept Tue Biering & Jeppe Kristensen
Instruktion Tue Biering
Manuskript Kasper Hoff
Producer Stine Chrone Nielsen
Filmfotograf Lukas Pruchnik
Klipper Kenneth Olsen
Post-lyd Kenneth Olsen
Set designer Nikolaj Spangå
AC/Boom James Washington & Steven Mondesir
Dub stemmer Morten Christensen & Adam Brix

Tak til Enok Holsegård, Tine Louise Hunderup, Julie Thalund, Jonas Bjerre & Mie Olise.

Sponsoret af Statens Kunstfond, DIVA-program.

Dokumentations materiale som foto og video af vores projekter er tilgængelige for research, presse og samarbejdspartnere. Kontakt: mail@fixogfoxy.com.