THE STATE OF WELFARE IN NEW YORK

Noahs ark for godhed, venlighed og menneskelige statsindretninger
 
”Hej. Mit navn er Jeppe. Jeg er vokset op i den skandinaviske velfærdsstat. Da jeg var barn gik jeg gratis i skole. Jeg lånte bøger på biblioteket gratis, så jeg læste en masse. Jeg gik gratis til lægen, og blev en enkelt gang opereret på hospitalet ganske gratis. Da jeg blev ældre fik jeg en 5åriguniversitetsuddannelse kvit og frit. Faktisk blev jeg betalt af staten for at tage den. Så nu er jeg et højtuddannet menneske med muligheder for at klare mig over hele verden. Sammen med en hel generation har vi haft mulighed for at blive klogere, rigere og lykkeligere end vores forældre, fordi alle har hjulpet hinanden. En skam at vi tilsyneladende bliver de eneste i verdenshistorien der kommer til at opleve det.”
 
De skandinaviske velfærdsmodeller bygger på den enkle tanke, at man yder når man kan, og nyder når man har behov, og at når det sker er det godt for alle, fordi alle til tider har brug for hjælp og til tider er i stand til at hjælpe. Den tanke er nu udrydningstruet. I Skandinavien er man ved at afvikle den, og ingen andre stater lader til at tage den til sig.
 
THE STATE OF WELFARE IN NEW YORK er en performance, hvor danskeren Jeppe har taget velfærdstaten med sig i en rygsæk for at sikre dens overlevelse et eller andet sted i verden. Han er taget til New York, et af de steder i verden med allermest kraft og overskud. Her forsøger han at få folk til at melde sig ind i en velfærdsstat. Et netværk, hvor alle medlemmer af netværket har adgang til alle netværkets ydelser, hvis de selv yder, hvad de kan.
 
Netværket er helt konkret og et forsøg på at forbedre mennesker livsforhold. Samtidig er THE STATE OF WELFARE IN NEW YORK en gadeperformance, hvor forbipasserende involveres i tanker om statsindretninger og menneskers sociale indretninger, ligesom det er en kunstprojekt om veldfærdstankens forhold i Danmark og Skandinavien.