PRETTY WOMAN a/s


HALMTORVET, NOVEMBER 2008

En forestilling der handlede om og gjorde brug af de stærke psykologiske kræfter omkring at købe et andet menneske eller sælge sig selv for penge.

Forestillingen var en iscenesættelse af Hollywoods blockbuster 'Pretty Woman' hvor vi hver aften købte en gadeprostitueret til at spille Julia roberts rolle som Vivian Ward, mens den professionelle skuespiller Anders Mossling spillede richard Geres rolle som Edward. På den måde genopstod filmens penge- og magtforhold mellem Vivian og Edward. forestillingen fandt sted i 3 mandskabsvogne på Hlamtorvet.

9 kvinder fra det lokale prostitutionsmiljø deltog i stykket. I løbet af forestillingen fik de sceneangivelser og replikker gennem en in-ear højttaler.
resultatet var et meget skrøbelig t samvær mellem publikum, skuespillere og prostituerede i mandskabsvognene. Som det skete i filmen, glemte man meget hurtigt at Vivian var en prostitueret, og istedet håbede man på at romancen skulle skulle lykkes.

Vi ynder at se teater som en form for venskab. I dette tilfælde en mærkelig men intens relation der opstod mellem skuespillere, publikum og de prostituerede. Uden for mandskabsvognene skabte forestillingen en del debat om temaet prostitution, mens publikum inde i mandskabsvognene fik muligheden for at møde de mennesker, der blev debateret uden at de nogensinde kom til at sige andet end den ordrette dialog fra 'Pretty Woman'.
Medvirkende:
Anders Mossling, Egill Palsson, Nanna Böttcher, 9 prostituerede

Instruktion og manuskript:
Tue Biering, Jeppe Kristensen

Scenografi:
Christian Friedlænder

Videodesign:
Jonas Jongejan

Lysdesign:
Antonio Rodrigues Andersen

Lyddesign:
Aske Høeg

Produktion:
Anders Sylvest

Forestillingsleder og rekvisitter:
Siri Vilbøl

Assistent:
Sanna Albjørk

Foto:
Per Morten Abrahamsen
 
STØTTET AF/
Kunstrådets Scenekunstudvalg