Come on, Bangladesh, just do it!

Fem skuespillere fra Bangladesh er i seks uger blevet undervist i det mest nødvendige dansk. Nu står de på scenen på Det Kongelige Teater og skal opføre Elverhøj.
De fem skuespillere er væsentligt billigere arbejdskraft, end hvis det skulle have været danske skuespillere. Det er jo dejligt. For så kan man bruge overskuddet i budgettet til at forkæle andre.
COME ON BANGLADESH, JUST DO IT! er outsourcing, så selv Nike, den største outsourcing-guru i verden, bare må sige ”Just Do It!”

Forestillingen er produceret af Det Kongelige Teater.

Forestillingen spillede i foråret 2006 i Turbinehallerne, Det Kongelige Teater i København.

Performere Shamima Shawket Lovely, Shahnazzarin Sattar Reetu, Tomiz Din Mohammed Akbar R, Mohammad Abdul Wadud Shatabdi, Azad Abdul Kalam Pavel, Ellen Nyman, Thomas Corneliussen, Henrik Jandorf
Koncept Jeppe Kristensen og Tue Biering
Tekst Jeppe Kristensen
Instruktion Tue Biering
Scenografi Nicolaj Spangaa
Lysdesign Ulrik Gad
Lyddesign Sebastian Lund
Produktionsleder Eva Præstiin
Foto Per Morten Abrahamsen

Backstage

En forestilling om outsourcing som gjorde nøjagtig, som outsourcing-guru Nike siger: Just Do It! Resultatet var forestillingen COME ON BANGLADESH, JUST DO IT!
Opført på Det Kongelige Teater tog forestillingen teatret mest spillede stykke, guldalderromancen Elverhøj, og outsourcede det til Bangladesh.
Vi tog til Bangladesh, hyrede 5 skuespillere, lærte dem det nødvendige dansk i løbet af 6 uger, fløj dem til København og lod dem opføre Elverhøj på Det Kongelige Teater.
Forestillingen var dels romance, dels dokumentar over processen med at outsource forestillingen, dels interaktion med publikum, som i form af drinks, pizza og branding, fik overskuddet, der kom af at benytte meget billige skuespillere.
Frem for at skabe klassisk velfremført teater var pointen med denne forestilling at bringe publikum og de arbejdere, der producerer deres forbrugsvarer, sammen i teatret. Just Do It!- tilgangen gav os mulighed for at skabe politisk teater, der var nysgerrigt og menneskeligt frem for politiske slogans.

På billederne ses:
Rejsen til Bangladesh: Casting, inspirationsbilleder til bla. scenografi, backstage-holdet på undersøgelse i hovedstaden Dhaka

+
En rejselog fra scenograf Nicolaj Spangaa
+
Drejebog til castingen
+
Billeder fra Danmark: Holdet i København + prøver på forestillingen
+
Udvalgte uddrag fra manuskriptet